1. Lichtgewicht: Ze zijn over het algemeen lichter dan traditionele materialen zoals staal, terwijl ze toch sterkte bieden.
  2. Corrosiebestendigheid: GRP-roosters zijn bestand tegen corrosie en roest, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in omgevingen met agressieve chemicaliën of vocht.
  3. Hoge treksterkte: Het gebruik van glasvezel zorgt voor een uitstekende treksterkte, waardoor de roosters geschikt zijn voor toepassingen waarbij een hoge belastbaarheid vereist is.
  4. Chemische bestendigheid: Ze zijn bestand tegen een breed scala aan chemicaliën, wat hen geschikt maakt voor gebruik in chemische industrieën.
  5. Elektrische isolatie: Glasvezel is een uitstekende isolator, waardoor GRP-roosters geschikt zijn voor toepassingen waar elektrische isolatie belangrijk is.
  6. Veelzijdigheid: Ze kunnen worden aangepast aan verschillende vormen en maten, waardoor ze veelzijdig zijn voor verschillende toepassingen.
  7. Onderhoudsarm: Over het algemeen vereisen glasvezelversterkte kunststofroosters weinig onderhoud in vergelijking met traditionele materialen zoals staal.